Cigarovec ali cigarar, lat. Catapla bignonioides Nana je listopadno drevo. Krošnja je lahko cepljena na različnih višina debla. Veje Catalpe b. Nana so zelo hitro rastoče, vendar lahko z rezom ohranjamo kompaktno okroglo obliko krošnje. Listi so zeleni in manjši od drugih sort te rastline. Drevo je listopadno in primerno tudi za majhne vrtove, drevorede in parke.

Cercis canadensis je manjše drevo z gosto, široko krošnjo. Listi so škrlatne barve in srčaste oblike. Spomladi se najprej vzdolž vej v skupinah pojavijo manjši roza cvetovi,  še preden se pojavijo prvi listi. To drevo ima kar nekaj podsort Cercis canadensis Forest Pansy ali Cercis canadensis Red Force, ki se nekoliko razlikujejo v barvi in velikosti listov. Drevo je dobavljivo tudi s krošnjo cepljeno na določeni višini. Cercis je zelo dekorativno drevo primerno tudi za majhne vrtove.

Dvokrpi ginko, lat. Ginko biloba Mariken je pritlikavo, počasi rastoče drevo, ki doseže v višino 2-4 m.Gre za moško obliko rastline. Listi so svetlo zeleni, jeseni pa svetlo rumeni. Je zelo lepo samostojno drevo, primerno za atrije in vrtove.

Dvokrpi ginko, lat. Ginko biloba Menhir je ima ožjo, stebrasto obliko rasti. Listi so pahljačaste oblike s sivo – modrim odtenkom, jeseni pa svetlo rumeni. Je zelo lepo samostojno drevo.

Nagnoj, lat. Laburnum watereri Vossi je listopadno drevo ali grm, ki zraste v višino okrog 4 m. Cveti v maju in naredi bogate, tudi do 50 cm velike, rumene cvetove. Je zelo lepo okrasno samostojno drevo.

Tulipanovec, lat. Liriodendron tulipifera Fastigiata je od ostalih ambrovcev nižje drevo. V višino zraste okrog 6 m. Ima ozko, piramidno krošnjo s pokončnimi vejami in je zelo primerno za manjše vrtove ali površine, kjer je potrebna ozka rast dreves.

Japonska češnja, lat. Prunus serrulata Amanogava ima ozko, stebrasto rast in doseže v višino okrog 5 m. V aprilu in maju se pojavijo svetli belo roza cvetovi. Listi so spomladi temno zeleni, svetlo zeleni poleti in rumeno oranžni jeseni. Zelo dekorativno drevo, primerno tudi za manjše vrtove in atrije.

Japonska češnja, lat. Prunus serrulata Kanzan je najbolj popularna japonska češnja, ki ima krošnjo v obliki vaze. Spomladi bujno cveti. Naredi dvojne, roza cvetove v gručah. Ta sorta je sterilna. Drevo je dobavljivo s krošnjami cepljenimi na različnih višina debla. Zelo dekorativno drevo, primerno tudi za manjše vrtove in atrije.

Japonska češnja, lat. Prunus serrulata Kiku Shidare Zakura je nizko drevo s prevešujočo krošnjo. Višina je ponavadi do 3 m, odvisno od višine cepljene krošnje. V aprilu in maju naredi velike dvojne cvetove. Listi so najprej rdečkasti, poleti pa preidejo v zeleno barvo. Zelo dekorativno drevo, primerno tudi za manjše vrtove in atrije.

Japonska češnja, lat. Prunus serrulata Royal Burgundy doseže v višino okrog 5 m, lahko pa je krošnja cepljena na višini do 220 cm.  V aprilu in maju naredi dvojne, temno roza cvetove. Listi so skozi celo leto vinsko rdeče barve in jeseni odpadejo. Zelo dekorativno drevo, primerno tudi za manjše vrtove in atrije.

Navadna akacija ali neprava akacija, lat. Robinia pseudoacacia Umbraculifera je nižje drevo, ponavadi dobavljiva s krošnjo cepljeno na deblu do višine 220 cm. Necepljena oblika lahko doseže višino okrog 7 m. Listi so temno zelene barve poleti, jeseni pa se spremenijo v rumeno barvo. Je listopadno drevo. Ne tvori cvetov. Primerna je za majhne vrtove in atrije.

Navadna akacija ali neprava akacija, lat. Robinia pseudoacacia Twisty Baby je nizko drevo, s hitro rastočimi vejami. Veje so ukrivljene in zvite. Spomladi naredi bele cvetove, ki dišijo. Zelo dekorativno drevo za vrtove in atrije.

Okrasna hruška, lat. Pyrus calleryana Chanticleer je listopadno drevo. V začetku je rast pokončna in ozka, kasneje se razširi. V višino doseže okrog 8 m. Zelo odporna na bolezni. Zeleni listi se jeseni spremenijo v škrlatno rdečo barvo. Cveti spomladi, še preden se pojavijo prvi listi. Iz gručastih belih cvetov nastanejo majhni, neužitni plodovi. Primerna za vrtove, kot tudi parke in drevorede.

Euodia hupehensis je manjše do srednje veliko drevo, ki naredi dežnikasto krošnjo. Poleti naredi velike bele cvetove, lataste oblike. Je medovita rastlina.

Ujemajočih izdelkov ni mogoče najti.