Prodaja sadnega drevja

Prodaja sadnega drevja in jagodičevja

V drevesnici velik obseg dreves zajema sadno drevje ter jagodičevje. Prodajamo sadike sadnih dreves različnih sort uveljavljenih domačih in tujih proizvajalcev. Letni nabor sort najdete na tej povezavi Ponudba rastlin/sadno drevje in jagodicevje.

Vse sadike večletnih sadnih dreves so v 10 l loncih in so primerne za sajenje skozi vse leto.

Izbirate lahko med 3 – 4 letnimi rastlinami z že oblikovano krošnjo in koreninsko grudo, na katerih je že lahko kakšen posamičen plod.

Sledijo jim kakšno leto mlajša drevesa, kjer lahko plodove pričakujemo v letu ali dveh.

V začetku pomladi in konec jeseni so v prodaji tudi najmlajša drevesa z golo korenino – puljenci.

Za manjše vrtove, terase ali atrije so zelo primerna miniaturna sadna drevesa, stebrasta sadna drevesa ali sadna drevesa, s krošnjo cepljeno na določeni višini.

V ponudbi so sadna drevesa kakija, češnje, slive, ringloja, hruške, našija, jablane, breskve, marelice, nešplje, gloga, asimine, leske, granatnega jabolka, mandlja, različne sorte orehov in kostanja. Med njimi so stare avtohtone sorte sadja.

Od jagodičevja so na zalogi različne starosti sadik borovnic, maline, robide, kosmulje različnih sort, brusnice, goji jagode, japonska vinska jagoda, domače vrtne jagode, gozdne jagode, rdeči rumeni in črni ribez, ki je na voljo tudi s krošnjo cepljeno na deblu …