Vrtnice

Mnogocvetnice

Mnogocvetnice imenujemo tudi floribunde. Za to skupino vrtnic je značilno, da cvetijo bujno skozi celo leto pozno v jesen. Cvetovi so manjši kot pri čajevkah, vendar jih je mnogo in tvorijo bogata socvetja. Mnogocvetnice so nižji grmički od 30 – 60 cm. Dobro prenašajo nizke temperature in so na splošno odporne na bolezni.

V skupino mnogocvetnic sodijo tudi poliante, ki so predhodnice floribund. Njihovi cvetovi so bolj preprosti in manj polni.

Vrtnica Belinda Vrtnica Evropeana Frizija
Belinda Evropeana Frizija
Lambada vrtnica vrtnica
Haidetraum Lambada Lili Marlen
Sačma vrtnica Samba vrtnica vrtnica
Sačma Samba Sexy Heksy

 

Čajevke

V Vrtnem centru nudimo različne sorte vrtnih hibridov čajevk. Cvetovi so veliki, zelo lepo oblikovani in povečini posamični. Čajevke zrastejo v lep grm do okoli 120 cm.

Chary Brandy Electron Erotica vrtnica
Chary Brandy Electron Erotica
Gloria Grimson Landora
Gloria Dei Grimson Glori Landora
Luis Pristine Prominent
Luis de Fune Pristine Prominent
Romantica    
Romantica    

 

Grmaste vrtnice

Grmaste vrtnice imajo izgled bujnega grma, vendar niso tako visoke kot vzpenjalke. Naredijo mnogo cvetov, ki rastejo v večjih ali manjših socvetjih. Lahko jih sadimo tudi v živo mejo ali kot posamezne grme. Zrastejo 150-180 cm.

 

Vzpenjalke

V Vrtnem centru nudimo vrtnice vzpenjalke. Imajo zelo bujno in močno rast. Potrebujejo oporo, ob kateri zrastejo več metrov visoko. Novejše sorte cvetijo večkrat na sezono in imajo različno velike, bolj polnjene cvetove (odvisno od sorte). Sadijo se lahko ob hišah, ograjah, pergolah.

Donjuan Grußan-Heidelberg Harlekin
Don Juan Grußan-Heidelberg Harlekin
Koral royal gold salita
Koral Dawn Royal Gold Salita

 

Pokrovne vrtnice

Pokrovne vrtnice cvetijo večkrat na leto, od konca maja pa vse do zimskega mraza. So trpežne in odporne na bolezni. Imajo zelo nizko rast in sčasoma bujno prekrijejo površino tal. Ne potrebujejo obrezovanja.

 

Okrasni šipek

Okrasni šipki Izhajajo iz japonskega šipka. Imajo različno velike cvetove in plodove. Nekateri cvetovi so polni. Cvetijo od konca preko celega leta, v socvetjih na koncu vej. Spomladanski razvijejo velike, okrogle, dobro razvite šipke. Rast je grmasta. So zelo odporni na bolezni in različne vremenske pogoje.

vrtnice
Pokrovne vrtnice
vrtnice-cajevke-in-mnogocvetnice
vrtnice čajevke in mnogocvetnice

Vrtni center

Peruzzijeva c. 150
1000 Ljubljana

Mob.: 051 662 808
Email: info@vrtnarstvo-simenc.si

Delovni čas

ponedeljek - petek: 9 - 17
sobota: 9 - 13
Nedelje in prazniki zaprto.